Total antioxidáns szint- és telítettség mérés tanácsadással

A szervezetben a különböző antioxidáns anyagok fő feladata védelmet nyújtani a szabadgyökök károsító hatásaival szemben. Ezzel nagy szerepet kapnak számos betegség megelőzésében, de az öregedés lassításában is.
A túlzott antioxidáns-bevitel azonban hátrányokat is hozhat.

Ugye, nem vesz be mindent?
Tudja meg a G1 Intézetben, szervezete mennyit kér!

Total szint- és telítettség mérés tanácsadással

Prevenciós csomagunk tartalmaz egy vér-laborvizsgálatot és egy műszeres mérést. Ezeket együtt elvégezve átfogó képet kapunk a szervezet pillanatnyi és általános total antioxidáns-szintjéről egyaránt.

Az eredmények alapján szakorvosunk – a csomag részeként nyújtott terápiás tanácsadáson – meghatározza, hogy milyen és mennyi étrend kiegészítő antioxidáns bevitele ajánlott.
Szükség esetén javallhat további laborvizsgálatokat, amelyek célzottan mutatják ki a különböző antioxidáns molekulák jelenlétét, lehetővé téve azok szintjének pontosabb beállítását.

Tegyen egészségéért Antioxidáns hiánypótló csomagunkkal!

Várjuk Önt a mintavételre és a mérésre minden pénteken 9 és 10 óra között.
A csomag tartalmazza a vérminta levételét és laborvizsgálatát, a műszeres mérést és a tanácsadást is.
A vérvételt és a mérést egy időben végezzük. Az orvosi terápiás tanácsadás időpontját ekkor egyeztetheti a helyszínen. (A laborvizsgálat 1-2 nap alatt készül el.)

Kérjük, előzetesen jelentkezzen be recepciónkon!

Miért fontos antioxidáns szintünk karbantartása?

A szervezetben folyó oxidációs folyamatok szerepet játszanak különböző rosszindulatú daganatos megbetegedésekben, szív- és érrendszeri betegségekben, vese és idegrendszeri károsodásokban, anyagcsere betegségekben sőt, az öregedés folyamatában is.

A káros szabad gyökök

A szervezetben zajló biokémiai oxidációs folyamatok során nagy reakcióképességű molekulák keletkeznek, melyek károsíthatják a DNS-t, a fehérjéket, szénhidrátokat és lipideket, ezzel számos életfolyamatban idézhetnek elő kóros elváltozásokat. Nem véletlen, hogy számos tudományos közlemény számol be a nagy reakcióképességű molekulák különböző megbetegedésekben játszott központi szerepéről. Így különböző rosszindulatú daganatos megbetegedésben, szív- és érrendszeri betegségekben, vese és idegrendszeri károsodásokban, anyagcsere betegségekben.

Az antioxidánsok

Az antioxidánsok olyan kémiai anyagok, melyek az agresszív szabadgyökök lekötésével, közömbösítésével jelentősen csökkentik azok potenciális kóroki hatásait.

 

Az antioxidánsok döntően a táplálékkal jutnak a szervezetbe és fejtik ki kedvező hatásukat. A legfontosabb antioxidánsok hiánya – így a glutation, a glutationszintézis szubsztrátjai köztük a glutamin, az A-vitamin, a C-vitamin, az E-vitamin, a cink és a szelén – súlyos betegségekben rendszeresen kimutatható.

Az antioxidáns kapacitás fenntartása fontos szerepet játszik a sejt membránok peroxidációs károsodása és a katabolikus állapotokban észlelhető oxigén szabad gyökök által okozott sejtkárosodás megelőzésében és normális immunfunkciók fenntartásában. A már említett vitaminokon kívül számos egyéb kémiai molekula rendelkezik antioxidáns tulajdonsággal. Bizonyítható a béta-karotin és a Q10 jótékony hatása szív- és érrendszeri megbetegedésekben, az arteriosclerosis megelőzésében, különböző rákos megbetegedések megelőzésében szerepet játszhat a lutein, likopin, retinol. Csökkenti a dohányzás káros következményeit a C és E vitamin.

Újabban sok tudományos közlemény szól az antioxidánsoknak az öregedés folyamatának lassításában játszott szerepéről.

Laborvizsgálatok

Az antioxidánsok szervezeten belüli szintjének laboratóriumi vizsgálattal történő mérése tájékoztató adatokat nyújthat a szervezet aktuális antioxidáns szintjéről illetve a szervezet antioxidáns státuszáról. Szükség esetén mérhető a különböző antioxidáns molekulák jelenléte. A mérések alapján pontosan meghatározható, hogy milyen és mennyi étrend kiegészítő antioxidáns bevitele ajánlott.

Mit tehet Ön az egészségéért?

A megoldás: helyes és megfelelően kiegészített étrend.
Az antioxidánsok döntően a táplálékkal jutnak a szervezetbe. Étrendjének megfelelő alakításával, szükség esetén étrend-kiegészítők fogyasztásával juttathatja szervezetét a szükséges mennyiségű antioxidánsokhoz.

Irodalom:

  • Scientific American Magyar kiadás 1996; 7;
  • Orvosi Hetilap 1997, 138 (36 Suppl);
  • American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 71 (suppl), June 2000;
  • Egészségtudomány 2001, 45 (3) :244-255
g1intezet.hu © 2017 G1 Intézet. Minden jog fenntartva.

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére.