Terhesség megállapítása

Megállt a menzesz. Elindul egy élet?

ico-80-terhesgondozas

A terhesség gyanúját a korszerű, érzékeny tesztek már korai stádiumban képesek kimutatni. Igazolására azonban a szülész-nőgyógyász szakorvos hivatott, természetesen a megfelelő szaktudással, technikai felszereléssel és laborháttérrel. A menstruáció kimaradása után 7–10 napon belül érdemes már hozzánk fordulni.

terhesgond1_WEB

A korai vizsgálat célja a megtermékenyített petesejt méhen belüli megtapadásának az igazolása. Pozitív teszt-eredmény esetén a „nulladik”, azaz a terhességet megállapító hüvelyi ultrahang vizsgálat elengedhetetlen. Amennyiben ennek során is megállapítható a várandósság, akkor a vizsgálatot két hét múlva érdemes megismételni.

Igazolt terhesség esetén elkezdődhet a terhesgondozás. Ennek célja a várandós kismama egészségének megőrzése, a magzat egészséges fejlődésének a nyomon követése, az esetleges rendellenességek kiszűrése, valamint egészséges, életerős magzat megszületésének a biztosítása. Fontos, hogy az esetlegesen felmerülő kóros állapotokat időben ismerhessük fel, hogy megfelelő kezeléssel a veszélyeket időben el tudjuk hárítani. Egyszóval a terhesgondozás nem más, mint biztonság 9 hónapon át.

Ehhez alapvetően fontos a terhesség nagyságának meghatározása, melyet ki lehet kiszámítani egyrészt az utolsó menstruáció időpontjából, másrészt a korai ultrahangvizsgálatok mérési eredményeiből.

A terhesgpndozás menetének, vizsgálatainak részletes leírását itt lalálja: Terhesgondozás.

A baba fejlődését, sok-sok jótanácsot és részletet innen tudhat meg: Terhesség hétről-hétre.

Intézetünk otthonos, családias légkörű, a terhesgondozás minden vizsgálatára magas színvonalon felkészült. Gyakorlott szakorvosaink, modern eszközeink és helyi laboratóriumunk szolgálják a baba és a mama kényelmét és biztonságát, nyugalmát.
A szülészeti és fekvőbeteg ellátást orvosaink héttér-intézményeikben nyújtják, melyek között állami és magán kórházak egyaránt megtalálhatók.

Számos társszakma (pl. belgyógyászat és naturmedicina, esztétikai és általános bőrgyógyászat, pszichológia stb.) képviselője segíti kismamáinkat.
A kötelező terhesgondozás felett olyan szolgáltatásokat is nyújtunk, amelyek nagyobb biztonságot adnak. Ilyenek pl. részletesebb és speciális laborvizsgálatok, magzati genetikai vizsgálatok, táplálkozási és életmód tanácsadás, pszichológiai felkészítés stb.
4D Babavíziónk az egész családnak nyújt felejthetetlen élményt.

Szülész-nőgyógyász szakorvosaink között mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt, hiszen a „friss” fiatalok és a legtapasztaltabbak, férfiak és nők közül egyaránt választhatnak.
Büszkék vagyunk arra, hogy igen sokan bennünket tisztelnek meg azzal, hogy ránk bízzák legnagyobb kincseiket: babájuk és saját maguk egészségét.

Várjuk Önt is sok szeretettel!

Kismamáinknak a vizsgálati naptár és a leletek rendszerezéséhez szép dossziét adunk, a vizsgálatok könnyű áttekintésére pedig Várandós öröknaptárat (ú. n. „terheskorongot”).

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.