Horkolás gátlása lézerrel

Horkolás gátló lézeres kezelés

A kialvatlanságnak sokkal súlyosabb hatásai lehetnek, mint gondolná!

Talán az Ön számára is ismerős az a rossz közérzettel és fáradtsággal járó állapot, amit a kialvatlanság okoz. Nem csoda, hiszen egyes felmérések szerint a lakosság 30 százaléka szenved orvosi kezelést igénylő alvászavarban!

Sokan el is fogadják ezt az állapotot, mondván, hogy felgyorsult és teljesítményorientált világunkkal ez óhatatlanul együtt jár. A versenyszféra munkahelyein pedig nem ritkán valóságos virtus lesz a kevés alvásból: a munka modern hősei azzal dicsekednek, hogy négy-öt óra alvásnál többet nem engedhetnek meg maguknak. Helytelen és rendkívül veszélyes álláspont, amely hosszú távon súlyos egészségkárosodást és következésképpen csökkenő teljesítményt okozhat…

Eredményes kezelés

A horkolás csökkentése vagy megszüntetése nem csak az Ön alvásminőségét javítja. A forradalmi NightLase® technológia műtét nélkül, biztonságosan és hatékonyan csökkenti vagy szűnteti meg a horkolást.

A kezelések után csökkent a horkolás:

 • 70%

A horkolás erőssége 100-as skálán:

 • a kezelések előtt: 79%
 • három kezelés után: 40%

Miért kell tehát komolyan vennünk minden alvászavart? Mert az elégtelen mennyiségű alvás nem csupán fáradtságot, rossz közérzetet, ingerlékenységet, koncentrációzavart és teljesítőképesség-csökkenést okoz. Évtizedes klinikai tapasztalat és számos kutatás – többek között egy 1741 férfi és női önkéntes részvételével 10-14 éves nyomonkövetéssel végzett vizsgálat [1] – szerint a tartósan hat óránál kevesebb alvás akár az alábbiakkal is járhat:

 • magasvérnyomás alakulhat ki,
 • férfiaknál csökken a spermaszám,
 • nő a szív-érrendszeri megbetegedések kockázata,
 • nagyobb a cukorbetegség kockázata [2],
 • egyes daganatos betegségek veszélye is nagyobb lehet [3],
 • fokozottabb az elhízás, túlsúly kockázata [4],
 • a stroke kockázata mintegy négyszeresére (!) nő, [5]
 • nő az elhalálozás esélye.

Szex

Tartós megoldás:
évekig tartó horkoláscsökkentő hatás!

Pihentető alvás
mégpedig nemcsak Önnek, hanem társának is.

Teljes egészségére kihat:
előzze meg a horkolás okozta magas vérnyomást, szívproblémákat, agyvérzést, depressziót, általános kimerültséget és aluszékonyságot!

Mi lehet az oka, hogy nem tud eleget aludni? Kiderítjük alváslaborunkban!

Ijesztően hangzanak a fentiek? Annyi bizonyos, hogy az elégtelen alvás, az alvás-ébrenlét súlyos zavarainak megelőzése, következményeinek kiküszöbölése komoly terápiát igényel. Elkeseredésre azonban nincs ok, hiszen az alvászavarok kezelésére ma már számos hatékony megoldás áll rendelkezésre.

Az egyik leggyakoribb alvászavar a horkolás, amely súlyosabb esetben az Obstruktív Alvási Apnoe (OAA) tünete is lehet. A NightLase® lézeres kezelés korszerű, klinikailag igazoltan eredményes terápiát kínál a horkolás jelentős csökkentésére vagy megszüntetésére. A lézer hatására a garat ellazult, rugalmasságukat vesztett szövetei újra feszessé válnak, szabad utat engedve a levegőnek.

NightLase®: lézerrel a horkolás ellen

Fent már kifejtettük, milyen súlyos következményei lehetnek a kialvatlanságnak. A rossz minőségű, elégtelen mennyiségű alvás egyik legyakoribb oka a horkolás, amely ráadásul a jó párkapcsolat nagy ellensége is: a hangos horkolás még a legszilárdabb lábakon álló kapcsolatot is elmérgesítheti.

A forradalmi NightLase® horkolás elleni lézeres kezelést az orvosi lézertechnikában elismerten élenjáró világcég, a Fotona fejlesztette ki. Ez az eljárás műtét nélkül, fájdalom-, vágás- és altatásmentesen csökkenti vagy szünteti meg a horkolást, súlyosabb esetben az alvási apnoét.

A horkolás súlyosabb problémák része is lehet, mint például az Obstruktív Alvási Apnoe (OAA). Ez az alvászavar szüneteket idéz elő a légzésben, amelyeknek leggyakrabban a szájban lévő lágyszájpad lazasága az oka. A lélegzetvételek közti szünet 10 és 30 másodperc közötti intervallumra tehető. Ha ez az állapot kezelés nélkül marad, az OAA nemcsak a hangja miatt lesz zavaró, hanem az Ön egészségére is súlyosan káros lehet.

Fotona®

A horkolás gátló lézer kezeléseket a legújabb generációjú orvosi lézerkészülékkel végezzük, amelyet az ezen a téren piacvezető, nagymúltú Fotona cég fejlesztett ki.

Fotona SP Dynamis

Mi okozza a horkolást és miért megoldás erre a NightLase®?

Az életkor előrehaladtával a kötőszövetek rugalmasságát biztosító rostos fehérje, a kollagén töredezetté válik, és lassul, majd megszűnik az újratermelődése. Ennek következtében az Ön torkának hátsó része és a lágyszájpad szövetei is elvesztik rugalmasságukat, így a levegő útja beszűkül. Ez a horkolás egyik fő oka. Ha tehát a lézernyalábbal stimuláljuk a kötőszövetek kollagénállományát, azok megfeszülnek, és a levegő újra szabadon áramolhat.

A horkolás és az obstruktív alvási apnoe

Egészséges anatómia

Egészséges anatómia

Egészséges alvás

Egészséges alvás

A torok és a lágyszájpad szövetei feszesek,
a levegő akadálytalanul áramlik.

Horkolás

Horkolás

A szövetek megereszkedtek, a levegő útja
beszűkül, ami rezegést kelt.

Alvási apnoe

Alvási apnoe

A levegőáramlás teljesen blokkolt.

Jó tudni

A beavatkozás teljes időtartama: 3 x 20−30 perc.

Elviselhetősége: a kezelés metszés-, fájdalom-, vérzés- és varrásmentes.

Felépülés: a kezelés után ágynyugalom nem szük­sé­ges.

Hogyan zajlik a kezelés?

A NightLase® kezelés nem igényel vágást és érzéstelenítést, ezért – az előzetes vizsgálatok nélkül – csak 20-30 percet vesz igénybe. A kezelés fájdalom- és vérzésmentes, a páciensek csupán kellemes, meleg érzésről számolnak be. Egy-egy kezelés két lépésből áll: az elsőben előmelegítjük a szövetet a torok hátsó részén, a másodikban erősebb, de kíméletes energiával stimuláljuk a szövetet, megerősítve és újratermelődésre késztetve a kollagénállományt.

A kezelést háromszor kell megismételni négy-hat héten belül. A javult állapot akár két és fél–három évig is eltarthat, és vagy megszünteti a horkolást, vagy rendkívüli módon csökkenti hangerejét és frekvenciáját.

Mennyire hatásos a NightLase® horkolás-kezelés?

Utánkövető kutatások eredménye szerint a horkolás erőssége átlagosan a felére csökken a kezelés után, sokszor pedig csaknem teljesen megszűnik. Nem ritka, hogy egy-egy betegünk arról számol be, hogy a párkapcsolatát is megmentettük, újra együtt alszik a párjával.

Források:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2938855/
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23070488
 3. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/cncr.25507/abstract
 4. https://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-10/ehs-psd101812.php
 5. https://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-02/aha-sal012312.php

Előzetes vizsgálat és konzultáció

Az Ön biztonsága és nyugal­ma érde­kében orvosi vizsgálat és kon­zul­tá­ció előzi meg az első keze­lést. Ennek során meg­be­szélik az Ön pana­szait és igén­yeit, majd az orvos meg­vizs­gálja a keze­lendő szer­veit, a szükséges vizsgálati módszerekkel. Ezek alap­ján a alvás-specialistánk felál­lítja a keze­lési javas­latot, és tájé­koz­tatja Önt a lehe­tő­sé­gek­ről és a rész­le­tek­ről, amit közö­sen át­be­szél­nek és vég­le­ge­sí­tenek. Kérdezzen bát­ran, min­denre fog választ kapni! Önnek ez után már csak a keze­lések idő­pont­ját kell egyez­tetnie. A keze­lé­sekre így tel­jes nyu­ga­lom­mal jöhet majd, tudni fogja, hogy nincs miért aggódnia.

Ahhoz, hogy a lézeres kezelés valóban eredményes legyen, ki kell deríteni, hogy az Ön alvászavarát valóban a garat szöveteinek ellazulása okozza-e. Ennek megállapításához egy új tudományágat, az alvás-ébrenlét zavarok gyakorlati megoldását célzó alvásmedicinát hívjuk segítségül. Alvás-specialistánk vizsgálja ki az Ön alvásproblémáit és esetleges szövődményeit.

Az előzmények és az Ön állapotának felmérése, diagnosztika

Ön kitölt egy alvászavar-kérdőívet, majd diagnosztánk felveszi az általános belgyógyászati anamnézist. Ezek után komplex fizikális vizsgálat következik, mely feltérképezi az Ön fül-orr-gégészeti állapotát. Szükség szerint fiberoszkópiai, poliszomnográfiai vizsgálatokat is elvégezhet.

Fiberoszkópia

A fiberoszkópia során egy vékony, üvegszálas optikai rendszerrel felszerelt cső segítségével – helyi érzéstelenítésben – átvizsgáljuk a teljes felső légutat, egészen a hangszalagig. A fiberoszkópos vizsgálat révén sokkal aprólékosabb és részletesebb képet alkothatunk az orrüreg, az orrgarat és a gége azon részeiről, amelyek a fizikális vizsgálat során nem hozhatók látótérbe. Ráadásul a garatfal mozgását is megfigyelhetjük.

Ha a fiberoszkópos vizsgálat során kimutatjuk, hogy az Ön alvási apnoe betegségét – vagy egyszerűen csak horkolását – a garat szöveteinek rugalmasság-vesztése okozza, akkor feltétlenül ajánljuk Önnek a NightLase® lézeres horkolás-kezelés elvégeztetését.

Poliszomnográfia – alvásdiagnosztika otthon

Alvásunk igen összetett pszichológiai-biológiai folyamat. Szellemi működésünk, biológiai szabályozásunk minden szinten folyamatosan működik az ébrenlét és alvás ritmikus váltakozása során. A fény és a sötétség váltakozása és a környezeti viszonyok hosszú tanulási folyamat eredményeképpen alakítják ki az ébrenlét és az alvás periódusait szabályozó biológiai óránkat.

Az alvás-diagnosztikát kiegészíthetjük és teljessé tehetjük a hazavihető poliszomnográfiás készülékkel, mely az Ön teljes alvásideje alatt vizsgál számos paramétert, értékeli az Ön alvását, esetleges horkolás- és légzésproblémáit. Komplex diagnosztikai képet ad, megerősítheti a NightLase® lézeres horkolás-kezelés alkalmazásának indokoltságát, vagy további kivizsgálás szükségességét támaszthatja alá.

Árak

Horkolás gátló lézeres kezelés árjegyzéke – kattintson!

Regisztráljon, visszahívjuk!

Regisztráció esetén...

 • Ön nem köteleződik el semmire.
 • Munkatársunk meg fogja keresni Önt, hogy válaszoljon minden kérdésére.

Regisztrálhat telefonon vagy emailben.

Munkatársaink várják hívását.
+36 30 336−7294

Ha megírja telefonszámát is, visszahívjuk.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kérdése van?

Telefonáljon!
Felkészült munkatársunktól mindenre választ kap.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tegye fel nyugodtan kérdéseit, vagy kérjen visszahívást!

 

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.