Helyszíni labordiagnosztika

Egyedülálló laboratóriumunkban lehetőségünk van elvégezni a szülészeti-nőgyógyászat, belgyógyászat, bőrgyógyászat, endokrinológia és más szakterületek alap- és egyes speciális vizsgálatait, így vérkép és rutinvizsgálatokat, hormonvizsgálatokat, pajzsmirigy és anyagcsere stb. vizsgálatokat. Mikrobiológiai részlegünk segítségével a levett mintákat helyben dolgozzuk fel, így kiküszöböljük a minta tárolásából és szállításából adódó téves eredményeket.

Koronavírus teszt és diagnosztika

Koronavírus teszt és diagnosztika

Önnek már van lelete?

A kiértékelés leírását itt találja:

Részletes tájékoztató

A G1 Intézetben több-féle COVID-19 teszt is elérhető. Ezek a vizsgálat gyorsaságában, pontosságában, árukban és a kapott információban különböznek elsősorban.
Naprakész és speciális szakértelemmel kiválasztva és kiértékelve azonban értékesebb információval szolgálhatnak. Komplex alkalmazásukkal pedig nem csupán a fertőzés kimutatására, de a kialakult betegség időbeli lefolyásának követésére is alkalmasak.

Intézetünkben – vagy csoport számára egyeztetett helyszínen – a mintavételt is elvégezzük biztonságosan, a szigorú előírásokat is betartva.
A tesztelés céljának leginkább megfelelő vizsgálat-típus kiválasztásában Intézetünk szakemberei segítenek.

Rendelkezésünkre állnak

 • ELISA tesztek, amelyek a vírus hatására a szervezetben termelődő IgM antitesteket („ellenanyagokat”) és a később megjelenő és tovább fennmaradó IgG-t képesek a gyorteszteknél jelentősen nagyobb pontossággal kimutatni. A legkorábban megjelenő IgA-t nem vizsgáljuk.
 • RT-PCR vizsgálat, amely a vírus örökítő-anyagának kimutatására, a fertőzöttség és a fertőző-képesség igazolására alkalmas – legnagyobb pontossága révén.
  A gyakorlat azt mutatja, hogy a járvány állami szabályzásában (pl. kötelező karantén elkerülésére) az egyedül elfogadott eljárás, bel- és külföldön egyaránt.
  Sürgős esetben akár aznapra tudunk leletet adni, amennyiben a laborban nem áll fenn torlódás.
 • Antigén gyorsteszt, amely a vírus egy fehérje-alkotóelemét, ezzel szintén a vírus jelenlétét képes kimutatni, a fertőzöttségről és a fertőző-képességről adhat tájékoztatást, ezek igazolására azonban – kisebb pontossága miatt – nem alkalmas.

Szerológiai (antitest-, „ellenanyag-”) gyorstesztet nem végzünk annak bizonytalansága és korlátozott elfogadottsága miatt.

Helyszíni labordiagnosztika

Intézetünk saját laboratóriummal rendelkezik, mely alkalmas a gyors és személyre szabott egyedi vizsgálatok igen hatékony elvégzésére.

Speciális női profilja mellett azonban számos olyan vizsgálat elvégzésére is alkalmas, ami nem kapcsolódik szorosan a szülészet-nőgyógyászat területéhez.Munkatársaink nagy szakmai tapasztalatra tettek szert az elmúlt években, évtizedekben, hiszen munkásságukat e témának szentelték a nemrégiben megszűnt Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ általános és hormonlaboratóriumában.

A vizsgálatok és azok helyes kiértékelésének hatékonyságát nagy mértékben segíti, hogy kezelőorvosaink és a laboratóriumi vizsgálatokat végző szakemberek között személyre szabott konzultációra, leletértékelésre nyílik lehetőség egy-egy páciens kivizsgálása során.

Az elvégezhető vizsgálatokból „ízelítő”:

 • általános vérkép, rutinvizsgálatok;
 • speciális női hormonvizsgálatok (FSH, LH, ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron, prolaktin, βHCG);
 • pajzsmirigyfunkciós vizsgálatok (TSH, T3, T4, anti TPO);
 • szénhidrát anyagcsere vizsgálatai (vércukor, inzulin, inzulinrezisztencia alap és terheléses vizsgálatai);
 • véralvadással kapcsolatos vizsgálatok (PLT, APTi, Ti, Leiden mutáció vizsgálata);
 • ...
Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.