Hüvelyfal süllyedés kezelése

ProlapLase – hüvelyfal-, méhsüllyedés és sérvek kezelése

A hölgyek kismedencéjében lévő szerveket izmok, ínszalagok, kötőszövetek tartják a helyükön. Ezek gyengülése, meglazulása számos probléma forrása lehet. A kellemetlen méhsüllyedés mellett veszélyes rendellenességek kialakulásához is vezethet, mint a hüvelyfal-süllyedés, a hólyagsérv, a vékonybél- és végbél-sérv, vagy a méh előreesése.

A lézeres kezelés áttörést hozott ezek megoldásában!
A G1 Lézer Központban a ProlapLase® kezelés az okot szünteti meg, nem a tünetet: megfiatalítja a szöveteket, amelyek a kismedence szerveit támasztják alá.

ProlapLase® − szövetfiatalítás

Újra fiatalon
Nyomás, fájdalom, teltségérzet? Mondjon nekik búcsút!

Újra nőként
A szeretkezés újra fájdalom nélküli, örömteli lehet.

Kímélő kezelés
Fájdalom-, vágás-, hormon- és szövődmény-mentes.

Modern eljárás
Hatékony, biztonságos és tartós hatású.

A kismedencei szervek helye

Hüvelyfal-süllyedés, hólyagsérv, végbélsérv − külön-külön is kellemetlen, együtt azonban súlyossá is válhat!

A hölgyek kismedencéjében, azaz a hasüreg legalsó részében számos fontos szerv található: a méh, a hüvely, a húgyhólyag, a húgycső és a végbél. Ezeket a lágyrészeket a kismedence izomcsoportjai tartják a helyükön és ínszalagok stabilizálják. E támasztó szerepű kötőszövetek közül a legfontosabb a hüvely izomzata és a gátizom.

A belső női nemi szervek

A belső női nemi szervek

Mikor alakul ki a hüvelyfal-süllyedés, a hólyagsérv, a végbélsérv vagy a méhsüllyedés?
Akkor, amikor a gátizom meggyengül, már nem tud megfelelni tartó funkciójának, ettől a kismedence egy vagy több szerve a hüvelybe süllyed. Súlyosabb esetben a méh ki is léphet a hüvelyből, ezt hívjuk a méh előreesésének (prolapsus uteri).

A méh előreesése

IntimaLase kezelés után

Mivel a fentiek fő oka a kismedencében lévő szervek alátámasztásáért felelős kötőszövetek gyengülése, ezek a szervek betüremkedhetnek a hüvelycsatornába. Természetesen ott teszik ezt, ahol a hüvelyizomzat gyengülése a legnagyobb mértékű. Ettől függően alakulhat ki hólyagsérv (cystocele), végbélsérv (rectocele) vagy vékonybél-sérv (enterocele) is.

Miért gyengülnek meg a szövetek?

 • A legfőbb ok az, hogy az életkor előre­halad­tával törede­zetté válik a kollagén − a kötő­szövet rugal­mas­ságát bizto­sító rostos fehérje –, és újra­terme­lődése csökken jelen­tős mér­tékben. Így a szervek alá­támasz­tá­sának funk­ció­ját már nem tudja betöl­teni.
 • Van, akinek vele­szüle­tetten gyengé­bbek a kötő­szöve­tei, kolla­génben szegé­nyebbek.
 • Vezető ok a meno­pauza (klimax) is. A változó korba lépő hölgyek ese­tében ugyanis csök­ken, majd leáll az ösztro­gén nevű hormon terme­lődése, ami a hüvely elvé­ko­nyo­dá­sához vezet.
 • A szülés, nehéz fizikai munka, sport és a sok állás is számot­tevő rizikó­faktorok.

Milyen tünetek esetén forduljon orvosunkhoz?

A válasz egyértelmű: minden, kellemetlenséget okozó tünettel. Kismedencei kellemetlenségek, bajok okai igen szerteágazóak lehetnek. Tudjuk, hogy egy nőnek javasolt kivizsgáltatni olyan tüneteket is, amik akár még nem is állandósultak, hiszen fontos szervek válhatnak egy-egy betegség vagy elváltozás áldozatává.
Itt azokat a főbb tüneteket soroljuk fel, amik hüvelyfal-süllyedés, hólyagsérv, vékonybél- és végbél-sérv vagy a méh előreesése esetén fordulnak elő.

 • Állandó teltségérzetet, nyomást érez a kismedencéje tájékán.
 • Fájdalmat érez szeretkezés közben.
 • Állás, járás közben kellemetlen, húzó érzés, derékfájás kínozza.
 • Nyomást érez a hüvelycsatornájában, illetve úgy érzi, mintha valami ki akarna jönni a vaginájából.
 • A hüvelyben vagy – súlyosabb esetben – a hüvelybemenet területén kidudorodást tapint.
 • Méhszája megjelenik a hüvelybemenet környékén.
 • Hólyagsérvre (cystocele) utal, ha állandó, kínzó/sürgető vizelési ingere vagy vizelési nehézségei vannak, esetleg vizeletcsöpögést tapasztal.
 • Végbélsérve, vékonybél-sérve (rectocele, enterocele) lehet, ha állandó székelési ingertől, székelési nehézségektől, elzáródástól szenved, csak lefekvéskor enyhülő hátfájást, „húzó” érzést tapasztal álláskor, járáskor.

„Még várok vele. Nem olyan súlyos a helyzet.” Sokszor hallani ezt, de azt tanácsoljuk: minél hamarabb, annál jobb! Korai stádiumban könnyebben érünk el eredményt, és a kezelésnek megelőző hatása is lesz. Ha azonban túl későn szánja rá magát a kezelésre, a hüvelyfal-süllyedés, a hólyagsérv, a végbélsérv súlyosabbá válhat.

A lézeres kezelés hatásos megoldás

A ProlapLase® az okot szünteti meg, nem a tüneteket kezeli. A lézernyalábbal non−ablativ −, azaz szövetsérülést nem okozó – módon felmelegítjük a kötőszövetekben lévő kollagénrostokat, amivel összehúzódásra késztetjük. A fény és hő együttes ingerére reagálva a kollagénrostok újraépülnek, ezzel újra rugalmassá válnak, a sejtek pedig újak termelésébe kezdenek. Így aztán a hüvelyfal újra feszessé és vastaggá válik, a kezelt kötőszöveti állomány mintegy tíz-tizenöt évet fiatalodik. A megerősödött kollagén rostok alátámasztják a lágy­ré­sze­ket, így enyhül vagy meg­szűn­het a hüvelyfal-süllye­dés, a hólyag­sérv, a végbél­sérv vagy a méh­süllye­dés.

Fotona®

Az intim lézer kezeléseket a legújabb generációjú orvosi lézerkészülékkel végezzük, amelyet az ezen a téren piacvezető, nagymúltú Fotona cég fejlesztett ki.

Fotona SP Dynamis

Fotona ProlapLase® a G1 Intézetben

Kezeléseinket csúcstechnológiás Fotona lézerrel végezzük.

A Fotona, amely több mint negyven éve élen jár az orvosi lézertechnikában, forradalmian új technológiákat fejlesztett ki számos kórkép és tünet kezelésére. Jó néhány, eddig csak műtéttel vagy egyáltalán nem gyógyítható kórkép területén hozott áttörés az a klinikailag gondosan tesztelt, szabadalommal védett eljárása is, amit az intim lézer kezelések során alkalmazunk.

A ProlapLase® kezelés előnyei:

 • Az okot kezeli, nem a tünetet.
 • Hatása tartós,
 • Nincs vágás, nincs fájdalom, nem műtétről, hanem kezelésről van szó, a páciens maximum egy kis hőérzetről szokott beszámolni.
 • Ebből következően nincs szükség altatásra.
 • Semmilyen idegen anyagot nem juttatunk a szervezetbe.
 • A kezelés teljesen hormonmentes.
 • Sem komplikációkat, sem je­len­tő­sebb mel­lék­ha­tá­sokat nem jegyez­tek eddig fel.

Jó tudni

A kezelés időtartama:
3 x 45-60 perc.

Elviselhetőség:
a kezelés metszés-, fájdalom-, vérzés- és varrásmentes.

Felépülés:
a kezelés után ágy­nyu­galom nem szük­séges, a szexuális élet 48 óra eltelte után foly­tat­ható.

A kezelések menete

A lézeres kezelés hatására a kollagén ter­me­lő­dése ter­mé­sze­tes módon, lassan indul be a kezelt terü­leten. A kolla­gén­állo­mány a keze­lés utáni har­ma­dik hónap­ban kezd meg­újulni, és a folya­mat körül­belül a hato­dik hónapig tart. Ekkor­ra alakul ki a teljes hatás.
Enyhébb esetben három ProlapLase® keze­lési alka­lommal számol­hatunk, súlyo­sabb esetben akár öt-hattal. Bizonyos ese­tek­ben − főleg, ha a méh is meg­süllyedt – szük­séges lehet egyéb minimál-invazív beavat­ko­zá­sok­kal is kie­gé­szí­teni a terápiát.

Intim lézer előzetes vizsgálat és konzultáció

Az Ön biztonsága és nyugal­ma érde­kében szak­orvosi kon­zul­tá­ció előzi meg az első keze­lést. Ennek során meg­be­szélik az Ön pana­szait és igén­yeit, majd az orvos meg­vizs­gálja a keze­lendő szer­veit. Ha Ön nem hozott egy éven belüli, negatív cytológiai leletet, mintavételre és cytológiai vizsgálatra is sor kerül. Ezek alap­ján a nőgyógyász felál­lítja a keze­lési javas­latot, és tájé­koz­tatja Önt a lehe­tő­sé­gek­ről és a rész­le­tek­ről, amit közö­sen át­be­szél­nek és vég­le­ge­sí­tenek. Kérdezzen bát­ran, min­denre fog választ kapni! Önnek ez után már csak a keze­lések idő­pont­ját kell egyez­tetnie. A keze­lé­sekre így tel­jes nyu­ga­lom­mal jöhet majd, tudni fogja, hogy nincs miért aggódnia.

Árak

Intim lézer árjegyzék − kattintson!

Regisztráljon az előnyökért!

Regisztráció esetén...

 • Ön nem köteleződik el semmire.
 • Munkatársunk meg fogja keresni Önt, hogy válaszoljon minden kérdésére.

Regisztrálhat telefonon vagy emailben.

Munkatársunk várja hívását.
+36 30 454−4403

Ha megírja telefonszámát is, visszahívjuk.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kérdése van?

Telefonáljon!
Felkészült munkatársunktól mindenre választ kap.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tegye fel nyugodtan kérdéseit, vagy kérjen visszahívást!

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.