Emlő radiológia

Az emlők vizsgálata megkívánja a speciális szaktudást, különleges eszközöket, vizsgálati módszereket. A G1 Intézetben nagy tapasztalatú emlő specialista radiológus végzi a legmagasabb szintű emlő szűrő- és diagnosztikai vizsgálatokat. A pontos, biztonságos diagnózis érdekében rendelkezésére áll digitális mammográfia, csúcstechnológiás emlő tomoszintézis, modern ultrahang képalkotás. Szükség esetén azonnal tud mintát venni sejt- vagy szövettani  vizsgálatokhoz. Cikkeinkből megtudhatja, hogy szűrővizsgálatra Önnek melyeket javasolja szakemberünk, és megismerheti a vizsgálatokat is.

Az emlőszűrésről 3 percben

Az emlőszűrésről 3 percben

Miért fölösleges ódzkodnia a vizsgálatoktól? Miért fontos járnia rá?
Videónkban dr. Szőnyi György elmondja.

Emlő ultrahang

Komplex emlővizsgálat

A legnagyobb biztonságban akkor érezhetjük magunkat, ha vizsgálódásra minél több módszert vetünk be. A komplex emlővizsgálat szűrésre az elérhető legnagyobb pontosságot adja, hiszen ilyenkor a tapintásos vizsgálat mellett több képalkotó eljárást is alkalmaz a radiológus szakorvos. A röntgen mammográfia mellett 3D tomoszintézis képeket is készít, majd ultrahang képalkotással is megvizsgálja a melleket és a körülöttük „élő” nyirokcsomókat is.

A komplex emlővizsgálat sokkal biztosabb eredménnyel zárul, és sokkal korábban lehet általa „elcsípni” bármilyen, akár súlyossá válni képes elváltozást is.

Ugyanis, a manuális vizsgálat mellett, mindegyik képalkotó eljárás is másképpen lát és mást képes láttatni. A négy módszernek más-más előnyös tulajdonságai vannak, amiket az orvos így maximálisan tud kihasználni – a páciens érdekében.

Tévhitek az emlőszűrésről

Tévhitek az emlőszűrésről

Sokan kerülik az emlőszűrő vizsgálatokat, mert tévhitek miatt tartanak tőlük (pl. „fáj”, „időrabló” stb.), de nincs idejük utánajárni a valóságnak.
Ezért itt összefiglaltuk. A következőkben RÖVIDEN, 

  • leleplezzük a tévhiteket,
  • bemutatjuk a különböző vizsgálatokat,
  • segítünk az Önnek megfelelő kiválasztásában.

Nem titkoljuk: szeretnénk, ha végül Ön is megtenné ezt az egyszerű lépést az egészségtudatosság felé.

Mammográfia, tomoszintézis

Mammográfia és emlő tomoszintézis

A mammográfiás szűrő- és diagnosztikai vizsgálat életet ment vagy megnyugtat, és mindig fontos információkkal szolgál. Mégis, sokan ódzkodnak tőle – kellemetlenséget, fájdalmat is felemlegetve. Ez a korszak azonban letűnt a G1 Intézet pácienseinek. Budapesten már nem álom a Világon elérhető legmodernebb, szinte mindig fájdalommentes mammográfia, pedig hazánkban még ritka, mint a fehér holló ez a csúcstechnológia.

Alacsony dózisú 3D mammográf rendszerünk a jelenlegi legfejlettebb. Digitális emlő tomoszintézis technológiára is képes. Ez szűrés esetén bizonyítottan sokkal több elváltozás felismerését teszi lehetővé – a korábbiaknál jelentősen kisebbekét is –, sokkal korábbi stádiumban. A diagnosztikai célú vizsgálatoknál pedig a részletgazdagabb felvételek segítik az orvost a kórisme pontosabb, biztosabb meghatározásában.

Szakorvosunk a vizsgálat során elkészíti az Ön leletét, így nem kell arra akár heteket várnia.

Emlő ultrahang

Emlő ultrahang

Az emlő ultrahang vizsgálat gyakorlatilag kockázatmentes. Sokan választják alacsonyabb ára miatt, azért, hogy elkerüljék a mammográfia kellemetlenségeit vagy sugárterhelését, vagy mert helyette az UH-t  javasolták nekik.

Önnek szeretnénk néhány hasznos információt adni az emlő ultrahang megítéléséhez, hogy Önmagának hasznosabb döntést hozhasson, amikor emlővizsgálati szolgáltatást választ.

Megismerheti itt a vizsgálat menetét is – ha még nem járt volna ilyenen. Reméljük, ezzel a'felől is meg fogjuk Önt nyugtatni, hogy ez a vizsgálat egyáltalán nem jár fájdalommal, sőt még csak kellemetlen sem, ugyanakkor igen hasznos, ha talál az orvos „valamit”, ha nem.

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.