Inkontinecia megszüntetése lézerrel

IncontiLase – női inkontencia gyors megoldása

A vizelet-inkontinencia, azaz vizelettartási zavar igen gyakori tünet: egy felmérés szerint* a magyarországi nők csaknem egyharmadánál előfordultak már inkontinencia panaszok. A kor emelkedésével ez az arány rohamosan növekszik. A vizelet tartásának zavara leggyakrabban a szülés után illetve a menopauza beálltával alakul ki, de idős korban is felbukkanhat. Ha Önt érinti a probléma, sajnos már tudja milyen jelentős mértékben rontja ez a tünet az életminőséget.

A G1 Intézetben már elérhetők a lézeres inkontinencia kezelések, amelyek kíméletesen mégis rendkívül hatékonyan szűntetik meg vagy enyhítik ezeket a panaszokat.

* A bevezetőben említett felmérés az INKO Fórum kezdeményezésére jött létre. A Magyar Védőnők Egyesületének bevonásával 2001-ben mintegy 35 000 nő megkérdezésével végezték. Eredményei szerint 

  • a felmérésben résztvevők 32 százalékánál voltak inkontinenciára utaló panaszok;
  • az inkontinencia leggyakrabban a szülés környékén illetve menopauza után alakul ki;
  • jelentős mértékben rontja az életminőséget.

IncontiLase® – Kiváló eredmények

Az IncontiLase® inkontinencia kezelés után végzett ellenőrzés során az enyhe vagy közepes stressz-inkontinenciában szenvedő páciensek 95 százaléka arról számolt be, hogy meggyógyult inkontinenciájából!**

  • Gyógyulási arány95%

**Az adatok forrását itt ellenőrizheti.

A női inkontinenciákról

A vizelettartási zavarnak több fajtája van. Okai és tünetei is egyénenként eltérhetnek.

Ismerős?

Érzem, hogy elcsöppen a vizeletem, ha

  • köhögök,
  • nagyobbat tüsszentek,
  • nevetek,
  • megemelek valami nagyobb súlyt,
  • futok vagy egyéb sportot űzök,
  • lépcsőzöm.

Ha igen, Önnek stressz-inkontinenciája van.

Önnel ezek történnek?

  • Hirtelen tör rám a vizelési inger – és képtelen vagyok visszatartani.
  • Gyakran nem érek el idejében a mellékhelyiségig, sajnos.

IncontiLase® − A megoldás

Aktív élet újra!
Újra sportolhat és az erőfeszítésel járó munkák, hobbik sem fognak gondot okozni!

Semmi kellemetlen meglepetés!
Búcsút mondhat a nevetés, köhögés, tüsszentés közbeni „baleseteknek”.

Nem lesz mit takargatni!
Eddig csak vastag betéttel tudta végigcsinálni a napot? Felejtse el és öltözködjön újra olyan szabadon, mint régen!

Ebben az esetben Önt késztetéses (más néven sürgősségi) inkontinencia gyötri.

A stressz- és a késztetéses inkontinencia a két leggyakoribb inkontinencia-típus. Néha együtt van jelen ez a kétfajta inkontinencia, ez esetben kevert inkontinenciáról beszélünk. Ha tehát a fenti tünetek bármelyikét tapasztalja, kezeléseink megoldhatják az Ön problémáját!

A stressz-inkontinencia tünetei és okai

Félreértés ne essék: a stressz szó ez estetben nem feszültséget jelent, nem az életmódra vonatkozik – szimplán annyit tesz: „nyomás”. Az önkéntelen vizeletcsepegés ugyanis akkor jelentkezik, amikor megnő a hasűri nyomás. Ennek tipikus okait fent felsoroltuk: köhögés, tüsszentés, nevetés, sport vagy bármilyen erőlkdöés, súlyok emelése, cipekedés, rosszabb esetben futás, lépcsőzés. Természetesen a hasűri nyomást növelő tényező a terhesség is, mivel a méh ránehezedik a húgyhólyagra, a gátizomzat pedig nem mindig tud ellenállni ennek a nyomásnak. A legtöbb nő ekkor találkozik először az inkontinenciával, amit a szülésnek a kismedencei izmokra és szalagokra gyakorolt hatása csak fokoz.

De mik is a pontos okok és összefüggések? A húgyhólyag legmélyebb pontján, a hólyagnyakon nyílik a húgycső, melyen keresztül a vizelet üríthető. A hólyag a medencefenék izomzatára támaszkodik, ennek egy megvastagodott része körülveszi a hólyagnyakat a húgycső eredésénél – ez a záróizom, amely meggátolja a vizelet spontán távozásátAz izomzat rugalmasságát a kollagén nevű rostos fehérje biztosítja.

Normális esetben magunk döntjük el, hogy a záróizmot akaratlagosan elernyesztjük-e – azaz ürítjük a vizeletet, vagy nem. Az inkontinencia esetében azonban ez az irányítási képességünk elvész vagy gyengül. A stressz-inkontinenciához az vezet, hogy a női nemi hormonszint változókori csökkenése miatt, esetleg szülés után vagy egyszerűen az életkor előrehaladtával a kollagénrostok száma csökken, a megmaradó kollagén-állomány pedig veszít rugalmasságából. Ennek következtében a húgycső körüli záróizomzat gyengül, a hólyagalap lesüllyed, és a húgycső helyzete is megváltozik. Valahányszor megnő a hasűri nyomás valamilyen erőfeszítés hatására, a meggyengült zárizom „elereszt” néhány csepp vizeletet – vagy akár többet is.

A késztetéses inkontinencia tünetei és okai

Az inkontinencia e formájában rendszeresen erős, visszatarthatatlan vizelési inger jelentkezik. Az inger olyan hirtelen és váratlan, hogy az érintettnek már nincs ideje elérni a mellékhelyiséget. A vizelet mennyisége általában csekély, ürítését gyakran fájdalmas érzés kíséri. A tünet sajnos nem korlátozódik nappalra, ezért a beteg éjszakai pihenését is tönkreteheti.

A késztetéses inkontinencia általában idősebb korban alakul ki és idültté válik. A kor előrehaladtával ugyanis a húgyhólyag izmainak működése fokozódik, rosszabb esteben pedig hólyagtúlműködés is fellép, azaz a hólyag izmai hirtelen és görcsösen összehúzódnak. Ezzel párhuzamosan azonban a kollagénállomány fent már említett minőségromlása miatt a hólyagnyaknál lévő záróizmok összehúzódási készsége gyengülígy a hólyag felől érkező erősödő nyomásnak nem tudnak ellenállni.

Az inkontinencia veszélyei

A kezeletlen vizelet-inkontinencia nem csupán az életminőséget rontó, bosszantó tünet, hanem bőrviszketést, -kiütést és a bőr kifekélyesedését eredményezheti, illetve fokozza az ismétlődő húgyúti fertőzések kialakulásának kockázatát. A vizelet inkontinencia akár az Ön társas kapcsolatainak leépüléséhez is vezethet, hiszen lehet, hogy inkább el akarja kerülni a kínos helyzeteket. A vizelet inkontinenciának negatív hatásai lehetnek a munkájára is: nincs kellemetlenebb, mint kirohanni egy fontos megbeszélésről. A probléma befolyásolhatja koncentrálóképességét, ronthatja teljesítményét. Mindezeken túl az éjszakai alvásban is zavarhatja, nappali fáradtságot is okozva. A vizelet inkontinencia egyik legkellemetlenebb hozadéka negatív hatása a nemi életre. Ezen túl gyakran szorongás és rossz közérzet, akár depresszió is társulhat a vizelet-inkontinenciához.

Ne gondolja, hogy mindezzel együtt kell élnie! 

És különösen ne gondolja, hogy ezzel kínos („ciki”) szakemberhez fordulni. Orvosaink részéről a lehető legtermészetesebb segítőkészséget fogja tapasztalni, hiszen nap mint nap találkoznak a problémával, Intézetünkben pedig rendelkezésre állnak a hatékony megoldások is.

IncontiLase® − Jó tudni

A beavatkozás időtartama: 2 x 45−60 perc.

Elviselhetősége: a kezelés metszés-, fájdalom-, vérzés- és varrásmentes.

Felépülés: a kezelés után ágynyugalom nem szük­sé­ges, a szexuális élet 48 óra elteltével után folytatható.

Az inkontinencia megoldásai

Női betét

A legtöbb hölgy egészen egyszerűen beletörődik a tünetekbe és megpróbál együtt élni az inkontinenciával. Az ő életüket legfeljebb az inkontinencia betétek (pl. Tena, Seni Lady, stb.) teszik némileg könnyebbé, bár a szex közben elcsorgó vizelet kellemetlen problémáját nyilván nem oldják meg, hiszen csak a tünetekkel foglalkoznak, nem az okokkal.

Műtét

Az orvosok az inkontinencia megszüntetésére, enyhítésére egyebek között hüvelyplasztikai műtétet, továbbá ún. TVT vagy TOT szalag műtétet szoktak javasolni. Ezek az operációs eljárások mind a megsüllyedt húgycső megemelésével igyekszenek csökkenteni a vizeletvesztési panaszokat. Kórházi tartózkodással, érzéstelenítéssel vagy altatással, továbbá hosszabb felépülési idővel járó invazív (a beteg testébe vágás vagy szúrás által behatoló) beavatkozásokról van szó. Esetükben megnő a fertőzések és szövődmények előfordulási valószínűsége, perforálódhat például a húgyhólyag.

Injekció

Ismert olyan eljárás is, melynek során kollagént injekcióznak a hólyagnyakat körülvevő szövetekbe, ennek azonban komoly hátránya, hogy néhány havonta ismételni kell, különben a hatása elmúlhat.

Intim lézer

Az előzőeknél korszerűbb és főleg fájdalommentesebb módszer is van a szövetek kollagénrostjainak megerősítésére, amelynek köszönhetően a hólyagzáró izom ismét feszessé válik.

Fotona IncontiLase® a G1 Intézetben

Kezeléseinket csúcstechnológiás Fotona lézerrel végezzük

Fotona®

Az intim lézer kezeléseket a legújabb generációjú orvosi lézerkészülékkel végezzük, amelyet az ezen a téren piacvezető, nagymúltú Fotona cég fejlesztett ki.

Fotona SP Dynamis

A Fotona, amely több mint negyven éve élen jár az orvosi lézertechnikában, forradalmian új technológiát fejlesztett ki a stressz- és a késztetéses inkontinencia − és számos más kórkép és tünet – kezelésére. Jó néhány, eddig csak műtéttel vagy egyáltalán nem gyógyítható kórkép területén hozott áttörést ez a klinikailag gondosan tesztelt, szabadalommal védett eljárás. A technológia neve Smooth®, azaz sima, finom,hiszen olyan eljárásról van szó, ami minden eddiginél kevesebb kellemetlenséggel jár:

  • fájdalommentes,
  • vérzésmentes,
  • nem igényel altatást,
  • ambulánsan igénybe veheti,
  • sem antibiotikumos, sem más utókezelés nem szükséges,
  • és nincs felépülés idő.

A kezelést konzultációs vizsgálat előzi meg, amelynek során megállapítjuk, hogy Önnek stressz- vagy késztetéses inkontinenciája van-e, netán keveredik az Ön esetében a kettő. Ennek függvényében ajánlunk majd Önnek hüvelyi vagy húgycsövi IncontiLase® kezelést, esetleg mindkettőt. A két kezelés közötti lényeges különbség, hogy a kezelőfejet az elsőnél a hüvelybe, a másodiknál a húgycsőbe vezetjük fel.

IncontiLase® kezeléseink

  IncontiLase®
Hüvelyi kezelés
stressz
inkontinenciára

IncontiLase® Intra
Húgycsövi kezelés
késztetéses
inkontinenciára

IncontiLase® Extra
Hüvelyi és húgycsövi kezelés
kevert
inkontinenciára

A kétféle kezelés egyazon elv alapján működik: a lézernyaláb non-ablativ, azaz szövetsérülést nem okozó hatása által a hüvelyfal és/vagy a húgycső újra feszessé válik. A fény és hő együttes ingerére reagálva a kollagénrostok újraépülnek és megsokszorozódnak, újra rugalmassá válnak. Így érünk el ezzel a forradalmi módszerrel olyan eredményt, amely végre nem csak tüneti jellegű, hanem a kiváltó okot is megszünteti, hiszen a kezelt kötőszöveti állomány mintegy tíz-tizenöt évet fiatalodik.

A hüvelyi IncontiLase® kezelés esetében a megerősödött kollagén rostok újra alátámasztják a hólyagot, így megszűnik a kedvezőtlen anatómiai helyzet, ami a vizeletvesztés okát képezte.

A húgycsövi IncontiLase® kezelés elvégzése után pedig a húgycső kötőszöveti rostjai újulnak meg, visszaadva a húgycső belső záróizmának rugalmasságát. A húgycső megnövekedett tónusa már ellen tud állni a hólyag felől érkező vizelet nyomásának, az inkontinencia csökken vagy megszűnik.

Abban az esteben, ha Önnek kevert inkontinenciája van − ami igen gyakori –, mindkét kezelést alkalmazzuk, amely valóságos forradalamat jelent az inkontinencia-kezelések történetében, soha nem látott mértékű hatékonyságra adva esélyt.

ELŐTTE

IntimaLase kezelés előtt

UTÁNA

IntimaLase kezelés után

IncontiLase® – Animáció

Gyors kezelés és felépülés

Az IncontiLase® kezelés két beavatkozásból áll, egy-egy beavatkozás 15−20 percet igényel. Nem győzzük hangsúlyozni: a kezelés metszés-, fájdalom-, vérzés- és varrásmentes, továbbá természetesen nincs szükség altatásra sem. A két beavatkozás között két-négy hét kihagyás javasolt. Semmiféle különleges előkészületet vagy utókezelést nem igényel. A kezelés után Ön azonnal visszatérhet a normális napi aktivitásához. Egyedül az ülőfürdő kerülendő egy-két napig, és a hüvelyi szexuális aktust sem javasoljuk egy hétig.

Az IncontiLase biztonságos és hatékony

A Fotona lézerkezelések hatékonysága − így az IncontiLase® kezelésé is – pontos mérésekkel, klinikai tanulmányok egész sorával, orvosilag igazolt. Bár új eljárásról van szó, az elmúlt három évben 15 000 kezelést végeztek szerte a világban, így mára nemzetközileg elfogadott, igazolt eredményű eljárássá vált az inkontinencia csökkentésében, megszüntetésében. A vizsgálatok követése során semmilyen mellékhatással nem találkoztak a kutatók. 

Az IncontiLase® kezelés után 120 nappal végzett ellenőrzés során a páciensek 75 százalékának megszűnt a vizeletvesztése, 94 százalékuknál pedig jelentősen csökkent!

Mit mond az orvos?

Eleinte kételkedtem abban, hogy egy olyan egyszerű kezelés, mint az IncontiLase, ennyire hatásos lehet az enyhe és közepes mértékű vizelet inkontinencia esetében. Ám rögtön megváltozott a véleményem, amint az első olyan páciensem, akit egy éve kezeltem középsúlyos inkontinenciával, arról számolt be az első IncontiLase® beavatkozás után, hogy „szobatiszta”, azaz vizeletvesztése teljesen megszűnt. Most, hogy már számos beteget kezeltünk, elmondhatom, hogy ez az új technológia minden várakozásomat felülmúlja. Nem mellékes, hogy az a bizonyos első páciensem egy év elteltével is „szobatiszta” maradt − és boldog a változástól, amit az IncontiLase® hozott az életében.

Dr. Ivan Fistonic PhD − Fistonic Nőgyógyászati Klinika, Zágráb, Horvátország

Intim lézer előzetes vizsgálat és konzultáció

Az Ön biztonsága és nyugal­ma érde­kében szak­orvosi kon­zul­tá­ció előzi meg az első keze­lést. Ennek során meg­be­szélik az Ön pana­szait és igén­yeit, majd az orvos meg­vizs­gálja a keze­lendő szer­veit. Ha Ön nem hozott egy éven belüli, negatív cytológiai leletet, mintavételre és cytológiai vizsgálatra is sor kerül. Ezek alap­ján a nőgyógyász felál­lítja a keze­lési javas­latot, és tájé­koz­tatja Önt a lehe­tő­sé­gek­ről és a rész­le­tek­ről, amit közö­sen át­be­szél­nek és vég­le­ge­sí­tenek. Kérdezzen bát­ran, min­denre fog választ kapni! Önnek ez után már csak a keze­lések idő­pont­ját kell egyez­tetnie. A keze­lé­sekre így tel­jes nyu­ga­lom­mal jöhet majd, tudni fogja, hogy nincs miért aggódnia.

Árak

Intim lézer árjegyzék – kattintson!

Regisztráljon az előnyökért!

Regisztráció esetén...

  • Ajándék G-pont dúsítást és kisajak fiatalítást is elvégzünk!
  • Ön nem köteleződik el semmire.
  • Munkatársunk meg fogja keresni Önt, hogy válaszoljon minden kérdésére.

Regisztrálhat telefonon vagy emailben.

Munkatársunk várja hívását.
+36 30 454−4403

Ha megírja telefonszámát is, visszahívjuk.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kérdése van?

Telefonáljon!
Felkészült munkatársunktól mindenre választ kap.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tegye fel nyugodtan kérdéseit, vagy kérjen visszahívást!

 

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.